BIO

 

Sebas van der Donk (1992) studeerde in 2016 af aan de Academie voor Theater in Tilburg en is sindsdien werkzaam als docent, acteur en theatermaker.  Zo speelt hij sinds 2016 in educatie voorstellingen van onder andere Toneelgroep Maastricht, Het Laagland en heeft hij gespeeld voor o.a. NTGent.  Sebas is theatermaker bij Theaterschool De Zuiderlingen waar hij o.a ook lesgeeft aan de vooropleiding in Maastricht. Naast deze werkzaamheden is hij ook de bedenker van de succesvolle podcast ‘Duh… Puberpodcast’.

THEATERMAKER ‘De stoeiende puber op zoek naar zijn weg in de volwassen wereld’

Hij maakt muzikale, brutale, filosofische en toegankelijke voorstellingen die voor een jong publiek aantrekkelijk zijn. Sebas heeft een fascinatie voor het puberbrein en voor de kosmos. De stoeiende puber opzoek naar zijn weg in de volwassen wereld is volgens hem een onderbelichte en belangrijke fase in ons leven. Zijn voorstellingen vertellen verhalen die de onderbuik en binnenwereld van zijn publiek prikkelt en maken (sociale) constructen en systemen zichtbaar. Hiermee hoopt hij zijn publiek zowel intern als extern in beweging te zetten. 

Naast werk in de black box zoekt hij graag naar a-theatrale speelplekken zoals klaslokalen, flatappartementen en locaties in de openbare ruimte.

DOCENT ‘Speelplaats voor de onderbuik’

Lessen starten bij hem met training. Daarin is aandacht voor de bewustwording en de betekenis van het lichaam, het contact met de ander en de rol van de omgeving. Vanuit elementaire opdrachten en persoonlijke coaching geeft hij inzicht hoe geloofwaardig op de vloer te staan. Hij spreekt durf, het reflecterend vermogen en de creativiteit aan en zorgt er op deze manier voor dat de elementaire technieken van het acteren eigen worden gemaakt. Met sturing leert de leerling zichzelf de ruimte te geven in het spel. De leerlingen uiten zich door middel van een eigen act, een persoonlijk verhaal, een filosofisch gesprek, toneelteksten, muziek en beweging.