BIO

Sebas van der Donk (1992) is in 2016 af gestudeerd als docerend Theatermaker aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Sebas is te typeren als bevlogen, energiek en nieuwsgierig. Hij is altijd op zoek naar nieuwe verhalen, bijzondere mensen en andere wereldbeelden. Zijn nieuwsgierigheid stuurt hem. De verbeelding die bewust of onbewust opkomt in de realiteit weet hem steeds weer te fascineren. De ontsnapping, de verveling, de hersenkronkel, de vlucht, de hoop of het plezier.

Lessen starten bij hem met training. Daarin is aandacht voor de bewustwording en de betekenis van het lichaam, het contact met de ander en de rol van de omgeving. Vanuit elementaire opdrachten en persoonlijke coaching geeft hij inzicht hoe geloofwaardig op de vloer te staan. Hij spreekt durf, het reflecterend vermogen en de creativiteit aan en zorgt er op deze manier voor dat de elementaire technieken van het acteren eigen worden gemaakt.

Zijn lessen zijn een speelplaats voor de onderbuik. Met sturing leert de leerling zichzelf de ruimte te geven in het spel. De leerlingen uiten zich doormiddel van een eigen act, een persoonlijk verhaal, een filosofisch gesprek, toneelteksten, liedje en/of dansje. Vanuit dit materiaal componeert Sebas een dynamische eigentijdse voorstelling. Sebas weet met verschillende vertelvormen en speelstijlen te spelen. Altijd actueel, midden in de wereld; zowel het spel als het verhaal moet ertoe doen en iets bij zowel het publiek als bij de j de speler iets teweegbrengen.  

Naast docerend theatermaker is Sebas ook acteur. Dit is deels voor zijn eigen spelplezier, maar ook om blijvend gevoed te blijven door het werkveld. Hij is te vinden bij NTGent , Het Groote Hoofd ,Toneelgroep Maastricht , Het Laagland, De Italianen en F.C. FORTINBRAS.